mini

De driedeurs nieuwe MINI F56 wordt aanstaande maandag officieel onthuld maar ondertussen is het merk nog druk aan het testen met de uitvoering met vijf portieren.

Nu de onthulling van de nieuwe MINI III dichterbij komt wordt bij het testen meer de nadruk gelegd op de komende praktische variant, de vijfdeurs.  Het is de eerste keer dat er een MINI hatchback komt met vier portieren en een grote achterklep. De vraag was er blijkbaar groot genoeg voor om dit model ook uit te gaan brengen.

In vergelijking met de driedeurs-MINI heeft de vijfdeurs een grotere wielbasis om ruimte te maken voor de achterportieren en om de passagiers op de achterbank voldoende beenruimte te verschaffen. Ook goed te zien op de foto’s is het derde zijruitje, een duidelijk teken dat de hele auto een maatje groter is dan de driedeurs-MINI. De auto op de foto’s is trouwens de Cooper S. De basis is net als deF56 het BMW UKL platvorm.

mini 5

MINI heeft aangekondigd dat het nieuwe UKL platform gebruikt gaat worden om ongeveer tien MINI-versies op te bouwen. Wat ze in Oxford precies van plan zijn op het gebied van aandrijflijnen, horen we aanstaande maandag bij de officiële onthulling van de nieuwste MINI. De lancering van de vijfdeurs verwachten we niet eerder dan eind 2014.

Bron: AutoWeek

Tagged with →  
Share →

Posts per onderwerp

Contact

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Reageer op posts in de 'comments' of deel een bericht via Facebook en Twitter! Heb je nieuwstips? stuur naar: mail@miniblog.nl.

Copyright

© 2012 MINIblog.nl | alle rechten voorbehouden. MINIblog.nl is een zelfstandig nieuwsblog over MINI en is op geen enkele manier verbonden met BMW AG of BMW Group Nederland. MINI is een geregistreerd handelsmerk van BMW AG. Het is niet toegestaan artikelen te kopiëren of deze site te framen. Het is niet toegestaan RSS feeds te publiceren zonder onze toestemming. Bij citaten of links altijd MINIblog.nl als bron vermelden.