image

Met deze laatste teaser brengt MINI nog snel even, voor de première op 18 november, de nieuwe MINI F56 onder de aandacht. Deze introductie vindt plaats in Oxford en Londen op de verjaardag van Sir Alec Issigonis, de geestelijk vader van de originele Mini. 

Een paar uur na de voorstelling in Engeland is de vierde generatie van MINI te zien op de beurzen van Los Angeles en Tokyo. De laatste teaser laat de nieuwe MINI zien in een donkere ruimte. Hierdoor vallen de nieuwe lichttechnieken mooi op. Het gaat hier trouwens om de MINI Cooper S te zien aan het typeplaatje en de “luchthapper” op de motorkap.

MINI-F56-Cooper-S-Teaser

Van de nieuwe MINI zullen, tijdens de marktstart op 8 maart 2014, een aantal motorvarianten verschijnen. De basismotor is een 1,5 liter grote driecilinder benzinemotor. Door toepassing van TwinPower-turbotechniek is het vermogen 136 pk, het maximumkoppel is 220 Nm. Door een overboost-functie kan dit tijdelijk 230 Nm zijn. Daarboven komt een 2 liter viercilinder met 192 pk, het maximum koppel is 280 Nm (met overboost 300 Nm) in de getoonde Cooper S. De diesel is ook een 1,5 liter driecilinder. Het vermogen van deze versie, Cooper D, is 116 pk en het maximumkoppel bedraagt 270 Nm.

Bron: MINI

Tagged with →  
Share →

Posts per onderwerp

Contact

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Reageer op posts in de 'comments' of deel een bericht via Facebook en Twitter! Heb je nieuwstips? stuur naar: mail@miniblog.nl.

Copyright

© 2012 MINIblog.nl | alle rechten voorbehouden. MINIblog.nl is een zelfstandig nieuwsblog over MINI en is op geen enkele manier verbonden met BMW AG of BMW Group Nederland. MINI is een geregistreerd handelsmerk van BMW AG. Het is niet toegestaan artikelen te kopiëren of deze site te framen. Het is niet toegestaan RSS feeds te publiceren zonder onze toestemming. Bij citaten of links altijd MINIblog.nl als bron vermelden.