ONE

MINI introduceert een vierde benzinemotor voor de vijfdeurs MINI One First. Deze komt samen met een nieuwe automaat.

De vierde benzinemotor waaruit kopers van een nieuwe MINI One First vijfdeurs kunnen kiezen heeft 1,2 liter inhoud en drie cilinders. Twinpower turbotechniek, directe injectie en variabel nokkenas-management aan de in- en uitlaatzijde (‘dubbele Vanos’) ontbreken niet.

Het levert een krachtbron op die maximaal 75 pk vermogen genereert. De trekkracht ligt al bij 1.400 tpm op de maximale 150 Nm. De basisuitvoering van de vijfdeurs MINI kan daarmee in 13,4 tellen de 0-100 km/u-sprint afleggen.

First

Ook nieuw is de zestraps automatische transmissie. Deze heeft een geïntegreerde schakelsensor om comfortabel te kunnen schakelen. Het gewicht van de automaat is laag en de efficiëntie geoptimaliseerd. Samen met de motor komt het verbruik daarmee uit op gemiddeld 1 op 19,2 (5,2 l/100 km). De CO2-uitstoot bedraagt 121 g/km.

Bron: MINI

Tagged with →  
Share →

Posts per onderwerp

Contact

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Reageer op posts in de 'comments' of deel een bericht via Facebook en Twitter! Heb je nieuwstips? stuur naar: mail@miniblog.nl.

Copyright

© 2012 MINIblog.nl | alle rechten voorbehouden. MINIblog.nl is een zelfstandig nieuwsblog over MINI en is op geen enkele manier verbonden met BMW AG of BMW Group Nederland. MINI is een geregistreerd handelsmerk van BMW AG. Het is niet toegestaan artikelen te kopiëren of deze site te framen. Het is niet toegestaan RSS feeds te publiceren zonder onze toestemming. Bij citaten of links altijd MINIblog.nl als bron vermelden.