P90151107

De BMW Group presenteert tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este van 2014 een speciale elektrisch aangedreven conceptauto: de MINI Superleggera™ Vision. Deze exclusieve open tweezitter is het resultaat van de samenwerking van MINI met het Italiaanse stylinghuis Touring Superleggera.

De MINI Superleggera™ Vision is een compacte, klassieke roadster, die de liefhebbers van het pure, minimalistische autorijden aanspreekt. Tegelijk zorgt de elektrische aandrijflijn voor uiterst moderne, dynamische rijeigenschappen. De MINI Superleggera™ verenigt de traditionele, klassieke carrosseriebouwkunst met MINI’s authentieke Britse stijl.

Brits design met Italiaanse accenten

De uitgebalanceerde verhoudingen van de carrosserie laten meteen zien wat de elektrisch aangedreven MINI Superleggera™ Vision in huis heeft: de lange motorkap, de lange wielbasis en de korte overhangen beloven puur rijplezier. Net als elke andere MINI heeft de MINI Superleggera™ Vision een grote spoorbreedte voor kartachtige rijeigenschappen.

P90151087

De MINI Superleggera™ Vision oogt sportief, elegant en dynamisch. Door de ronde koplampen en de zeskantige grille is het studiemodel direct als MINI herkenbaar. Klassieke details voor sportauto’s, zoals de grote spoorbreedte en de bolle wielkasten, zorgen voor een krachtig front. De klassieke strepen over de motorkap zijn in reliëf aangebracht en lopen uit in gepolijst aluminium accenten.

De dichte grille verwijst discreet naar de elektrische aandrijving van de MINI Superleggera™ Vision. De vorm van de mistlampen in de grille komt overeen met die van de koplampen. Ook de luchtinlaten hebben dezelfde kenmerkende vorm. Een platte spoilerrand van koolstofvezel onderstreept het sportieve karakter van de auto.

Klassieke carrosseriebouw in modern jasje

Touring Superleggera staat al sinds de oprichting in 1926 voor verfijnde, lichtgewicht carrosserieën voor sportauto’s. De handmatige manier van carrosseriebouw – uit aluminium platen over een lichtgewicht en stijf buizenframe – van Touring Superleggera™ geeft de MINI Superleggera™ Vision esthetisch verfijnde vormen.

P90151097

‘MINI en Touring Superleggera zijn ervan overtuigd dat de juiste proporties essentieel zijn voor schoonheid. Beide bedrijven delen hun toewijding aan innovatie en minimalisme’, zegt Louis de Fabribeckers, hoofd Design van Touring Superleggera. ‘In de MINI Superleggera™ Vision hebben we alle overbodige uitrusting en versiering achterwege gelaten. Prestaties zijn beter als de carrosserie en het interieur licht en functioneel zijn. En het Italiaanse accent komt tot uitdrukking in de proporties en de kenmerkende taillelijn.’

De carrosserie vertoont weinig naden doordat die is gemaakt is van grote platen aluminium. De speciaal voor de MINI Superleggera™ Vision ontwikkelde lak Como Blue lijkt wel vloeibaar, zo glad als het oppervlak is. De fijn gedetailleerde wielen, de buitenspiegels met een gepolijste voet zijn exclusieve accenten. De afwerking van de dorpels onderstreept het sportieve karakter van de MINI Superleggera™ Vision.

De extravagante vin op de achterzijde van de MINI Superleggera™ Vision is een eyecatcher en illustratief voor het onconventionele karakter van zowel Touring Superleggera als MINI. Het stylistische hoogtepunt van de achterzijde zijn de lichtunits, in de vorm van een doormidden gesneden Britse vlag. Functioneel en symbolisch tegelijk, een bewijs van de Britse roots van de auto. De lichtunits zijn voorzien van moderne LED-techniek, zoals die ook in de nieuwe MINI wordt toegepast.

Naadloze overgang van exterieur naar interieur

Het exterieur is het spiegelbeeld van het interieur van de MINI Superleggera™ Vision. Slechts een gepolijst aluminium lijst markeert de scheidingslijn. Doordat de buizenconstructie in het interieur zichtbaar is en het aluminium plaatwerk ongelakt, zien de inzittenden hoe de carrosserie is opgebouwd. Dat is het nadrukkelijkst te zien aan het dashboard, dat ook duidelijk handgemaakt is, waardoor het vakmanschap van de carrosseriebouwers bijna tastbaar is. Hetzelfde geldt voor het driespaaksstuurwiel en de portieren. Aan de binnenzijde van de deuren beelden de structurele elementen de Britse vlag uit.

P90151099

Het instrumentenpaneel is uitgebreid met een touchscreen en twee extra instrumenten. De rechter is een analoge klok en met de linker wordt een camera bediend die bijzondere momenten onderweg kan vastleggen.

Klassieke materialen als vrijwel onbehandeld aluminium en leder accentueren de minimalistische vormgeving van de MINI Superleggera™ Vision. Bruin leder, zwart chroom en mat aluminium geven het interieur een hoogwaardige, bijzondere charme. De sportieve kuipstoelen – een verwijzing naar het sportieve verleden van de klassieke Mini – zijn bekleed met zwart leder.

Moderne accentverlichting in de kleur Misty Magenta geeft het interieur ten slotte een vleugje Italiaanse flair op een grappige MINI-manier, verborgen in de uitstroomopeningen van warme lucht onder het dashboard en in de structuur van de portieren.

De MINI Superleggera™ Vision laat de mogelijkheden zien die carrosseriebouwers hebben in de hedendaagse auto-industrie: met creativiteit en flexibiliteit de strenge eisen van de industrie toepassen om moderne auto’s van klassieke schoonheid te ontwikkelen.

Bron: MINI Nederland

Share →

Posts per onderwerp

Contact

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Reageer op posts in de 'comments' of deel een bericht via Facebook en Twitter! Heb je nieuwstips? stuur naar: mail@miniblog.nl.

Copyright

© 2012 MINIblog.nl | alle rechten voorbehouden. MINIblog.nl is een zelfstandig nieuwsblog over MINI en is op geen enkele manier verbonden met BMW AG of BMW Group Nederland. MINI is een geregistreerd handelsmerk van BMW AG. Het is niet toegestaan artikelen te kopiëren of deze site te framen. Het is niet toegestaan RSS feeds te publiceren zonder onze toestemming. Bij citaten of links altijd MINIblog.nl als bron vermelden.