P90148481

Een creatieve samenwerking tussen jonge leerlingen en hun docenten van de BMW -fabriek in München en Dingolfing heeft een geheel eigen visie voor MINI geproduceerd. 

Een MINI Cooper S Paceman werd getransformeerd tot een tweezits pick-up.  De krachtige turbomotor , vierwielaandrijving ALL4 , een aangepaste ophanging en tal van unieke eigenschappen zorgen ervoor dat deze veelzijdige auto bijna alles aankan. De naam : MINI Paceman Adventure.

Deze nieuwste creatieve visie voor het merk MINI toont het niveau van talent op het werk onder jonge leerlingen van de BMW Group. De MINI Paceman Adventure combineert de aandrijftechniek van de 135 kW/184 pk met een innovatieve tweezitter pick – up. Het passagierscompartiment eindigt achter de voorstoelen waar de ruime laadruimte voor bagage, gereedschappen en apparatuur begint. Daarnaast kan er op een stevige imperiaal onder andere een reservewiel worden geplaatst.

P90148461

De MINI Paceman Adventure zou geschikt zijn voor het rijden op alle soorten ondergrond. De pick-up heeft de typisch MINI korte overhangingen, een gemodificeerd chassis met uitgebreide bodemvrijheid en veel hogere voor-en achterzijde om steile hellingen te kunnen trotseren. De snorkel-achtige luchtinlaat betekent dat MINI Paceman Adventure ook niet hoeft om te rijden voor een riviertje.

Extra lampen gemonteerd op de voorste dwarsbalk van het dak rek optimaliseren zichtbaarheid ’s nachts, terwijl speciale off-road banden met brede en diepe loopvlakken een perfecte grip garanderen. De MINI Paceman Adventure is uitgerust in exclusieve Jungle Green metallic lak. De MINI Paceman Adventure is een echte one-off en er zijn geen plannen voor serieproductie.

Bron: MINI

Share →

Posts per onderwerp

Contact

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Reageer op posts in de 'comments' of deel een bericht via Facebook en Twitter! Heb je nieuwstips? stuur naar: mail@miniblog.nl.

Copyright

© 2012 MINIblog.nl | alle rechten voorbehouden. MINIblog.nl is een zelfstandig nieuwsblog over MINI en is op geen enkele manier verbonden met BMW AG of BMW Group Nederland. MINI is een geregistreerd handelsmerk van BMW AG. Het is niet toegestaan artikelen te kopiëren of deze site te framen. Het is niet toegestaan RSS feeds te publiceren zonder onze toestemming. Bij citaten of links altijd MINIblog.nl als bron vermelden.