MINI-

Nog dit jaar zal de nieuwe MINI III onthuld worden. Deze F56 komt daarna in begin 2014 op de markt. Hier zijn de laatste foto’s. 

De nieuwe, derde generatie van de MINI, zal voor het eerst ook als vijfdeurs hatchback verschijnen. De auto die gespot is in Zweden is de driedeurs versie die we al jaren kennen. Aan de achterzijde is het design herkenbaar gehouden om het MINI gevoel te behouden. De uitlaatpijpen zitten bij dit exemplaar in het midden. Opvallend zijn de kleine luchtsleuven voor de voorwielen. Deze zouden dezelfde werking kunnen hebben als bij de BMW 4 Serie Concept als Air-Curtain.

MINI-F56-2014-Erlkoenig-Innenraum-02-655x471

Stationsklok

De fotograaf van Tesladrivers.Blogspot.com heeft deze foto’s gemaakt en wist ook een deel van het dashboard op de gevoelige plaat vast te leggen. De klokken blijven op de stuurkolom zitten maar dan met een snelheidsmeter in plaats van de toerenteller. Aan de zijkant hiervan een display voor extra informatie. In de middenconsole blijft de Radio/CIC zitten met de aircobediening daaronder. Dus geen moeilijk afleesbare stationsklok meer. De bediening van het licht gaat voortaan, net als bij BMW, met een Lichtschaltzentrum bij de linkerknie van de bestuurder.

MINI-F56-2014-

Onder de kap zullen de BMW driecilinder motoren hun weg vinden. De MINI One zal dan net onder de 100 pk krijgen en de Cooper rond de 130 pk. Ook een One Minimalism uitvoering met 75 pk zal zeer waarschijnlijk opnieuw aantreden. De toppers Cooper S en John Cooper Works zullen gewoon viercilinders krijgen. En aangezien het platvorm van de F56 ook zijn weg vindt naar een nieuwe generatie BMW’s die straks met voorwielaandrijving én vierwielaandrijving te krijgen zijn is het niet ondenkbaar dat de MINI straks ook leverbaar wordt met vier aangedreven wielen. Geen overdreven luxe aangezien er wel eens tractieverlies optreedt bij de huidige R56.

Bron: bimmerpost.com

Tagged with →  
Share →

4 Responses to MINI III (F56) laat binnenste zien

 1. Debora coopert schreef:

  Oscar vind je het niet jammer dat de middelste klok verdwijnt, was juist zo leuk!

 2. Oscar schreef:

  Inderdaad was dat iets unieks voor MINI.

 3. Joris schreef:

  De klok blijft in het midden. Zal niet verplaatst worden. Zal wel een digitale uitvoering worden zoals we straks ook bij de nieuwe BMW’s gaan zien.

 4. Remco schreef:

  @Joris je bent goed geïnformeerd 🙂 Gelukkig blijft die unieke teller overeind!

Posts per onderwerp

Contact

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Reageer op posts in de 'comments' of deel een bericht via Facebook en Twitter! Heb je nieuwstips? stuur naar: mail@miniblog.nl.

Copyright

© 2012 MINIblog.nl | alle rechten voorbehouden. MINIblog.nl is een zelfstandig nieuwsblog over MINI en is op geen enkele manier verbonden met BMW AG of BMW Group Nederland. MINI is een geregistreerd handelsmerk van BMW AG. Het is niet toegestaan artikelen te kopiëren of deze site te framen. Het is niet toegestaan RSS feeds te publiceren zonder onze toestemming. Bij citaten of links altijd MINIblog.nl als bron vermelden.