Vandaag verlaat de drie miljoenste MINI de fabriek in Oxford. Vanaf 2001 zijn er inmiddels twee miljoen MINI’s geëxporteerd uit het Verenigd Koninkrijk, naar meer dan 110 landen. 

Het betreft dus niet het aantal exemplaren dat in Oxford is gebouwd maar het totale aantal MINI’s sinds de introductie van de allereerste generatie. De productie startte eind 1958 in Longbridge en Oxford, het eerste explaar werd in 1959 verkocht. Later vehuisde de productie naar de Rover-fabriek in Birmingham. Na de turbulente tijden in de jaren negentig, die bijna het einde betekende voor te complete  Britse auto-industrie, keerde voor het merk Mini de rust terug toen BMW na de overname en ontmanteling van Rover besloot het  merk nieuw leven in te blazen. In 2001 startte in Oxford de bouw van de nieuwe MINI.

P90162392

Niet alleen zijn in 65 jaar drie miljoen exemplaren gebouwd in Oxford en het Oostenrijkse Graz (Countryman), ook zijn er twee miljoen MINI’s geëxporteerd vanuit de Engelse fabriek naar 110 landen. Intussen zijn daar vier van de vijf MINI’s bestemd voor export. Het viering in Oxford start dinsdag om elf uur Engelse tijd als de drie miljoenste MINI, de F55, de nieuwe vijfdeursvariant van de band loopt. De feestelijkheden worden bijgewoond door de Britse minister van Verkeer Barones Kramer. Zij wordt ontvangen door Harald Krüger, lid van de raad van bestuur van de BMW Group voor productie en Peter Schwarzenbauer, bestuurslid voor MINI en BMW Motorrad. 

Bron: BMW Group

Tagged with →  
Share →

Posts per onderwerp

Contact

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Reageer op posts in de 'comments' of deel een bericht via Facebook en Twitter! Heb je nieuwstips? stuur naar: mail@miniblog.nl.

Copyright

© 2012 MINIblog.nl | alle rechten voorbehouden. MINIblog.nl is een zelfstandig nieuwsblog over MINI en is op geen enkele manier verbonden met BMW AG of BMW Group Nederland. MINI is een geregistreerd handelsmerk van BMW AG. Het is niet toegestaan artikelen te kopiëren of deze site te framen. Het is niet toegestaan RSS feeds te publiceren zonder onze toestemming. Bij citaten of links altijd MINIblog.nl als bron vermelden.