Zo, de rustdag zit er weer op en vandaag gaat het tweede deel in van de monster rally. Het eerste deel van de etappe bestaat vooral uit steenachtig gebied. Na een stuk waar het vooral draait om topsnelheid wordt de techniek van de rijders op een hoogte van 3.500 meter op de proef gesteld. Het einde van de etappe Moeten de MINI’s zich redden over een zoutvlakte van ruim 20 kilometer.

7-b

De Special Stage is vandaag 533 km met een verbindingsroute van 230 km. De route is een rondje door Argentinië. De start is iets vertraagd omdat de helicopters van de organisatie niet konden opstijgen door slecht zicht. Maar om 10 over twee vanmiddag (CET) gaat dan toch de MINI van Peterhansel van start. Bij de eerste doorkomst bij WP1 is het echter Al-Attiyah die de snelste tijd neerzet. Bij WP3 is alles weer omgedraaid en is het dit keer Carlos Sainz die de snelste is. Het is deze hele Dakar al wisselend aan de kop en zowel de auto’s als de coureurs zijn aan elkaar gewaagd. Roma ligt tweede met achter zich Peterhansel. Al-Attiyah is iets tijd verloren onderweg.

etappe7

Ook bij WP4 heeft Sainz de beste kaarten in handen. Nasser Al-Attyah heeft de MINI ALL4 Racing weer de sporen gegeven en komt als tweede langs WP4 op 1 minuut. Vier seconden later is het Peterhansel met daarachter Terranova. Toch drie MINI rijders achter elkaar.

Na 337 km heeft de Spanjaard nog steeds de leiding met dik twee minuten op Al-Attiyah. Plekken 3,4 en 5 zijn ook voor de MINI’s,  maar welke MINI is de beste vandaag. Robby Gordon is onderweg weer problemen tegengekomen.

Het is dus uiteindelijk Carlos Sainz die de Buggy aan de dagzege helpt. Plaatsen twee tot en met zeven worden door MINI bezet met Al-Attiyah die een keurige tweede plaats bezet en Peterhansel die met de derde plek nu tweede in het algemeen klassement staat. Roma blijft aan de leiding na de rustdag van gisteren.

Bron: dakar.com en x-raid.de

Share →

Posts per onderwerp

Contact

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Reageer op posts in de 'comments' of deel een bericht via Facebook en Twitter! Heb je nieuwstips? stuur naar: mail@miniblog.nl.

Copyright

© 2012 MINIblog.nl | alle rechten voorbehouden. MINIblog.nl is een zelfstandig nieuwsblog over MINI en is op geen enkele manier verbonden met BMW AG of BMW Group Nederland. MINI is een geregistreerd handelsmerk van BMW AG. Het is niet toegestaan artikelen te kopiëren of deze site te framen. Het is niet toegestaan RSS feeds te publiceren zonder onze toestemming. Bij citaten of links altijd MINIblog.nl als bron vermelden.