58-b

In etappe 10 van de zwaarste rally ter wereld krijgen de deelnemers te maken met twee proeven. Hierbij komen ze in het eerste deel al zo’n 200 km aan woestijnzand tegen. In deel twee van deze etappe is het geliefde fesh-fesh aan de beurt. 

De etappe van vandaag is 689 kilometer lang, waarvan 631 kilometer uit Klassementsproef bestaat. Peterhansel mag als eerste weg en doet met de MINI waar hij voor gekomen is. Als eerste passeert hij WP1. Maar Al-Attiyah laat dat niet zomaar gebeuren en is nog sneller langs dit waypoint. Roma volgt op drie met achter hem Terranova.

etappe10

Bij WP4 heeft Peterhansel weer de leiding overgenomen van Nasser. Roma moet al 7 minuten en 40 seconden toegeven op Stéphane. Het verschil tussen Peterhansel en Al-Attiyah blijft echter klein deze etappe. Als WP6 voorbij wordt gereden ligt de man uit Quatar weer voorop. En een deel vererop heeft hij zijn voorsprong alleen nog maar verder vergroot.

En dan opnieuw pech voor Carlos Sainz. Voor hem is Dakar nu echt ten einde. Hij kwam op de verbindingsweg naast de weg terecht en is naar het ziekenhuis vervoerd met lichte verwondingen. Zijn Buggy is afgeschreven. Bij de finish ligt Al-Attiyah bijna vier minuten voor op Peterhansel. Nasser wint etapppe 10 en Stéphane wordt tweede. Nani is goede derde, maar hij kon het tempo vandaag niet bijhouden en verliest ruim 13 minuten.

Bron: dakar.com en x-raid.de

Share →

One Response to Dakar Etappe 10: MINI niet te kloppen

  1. Maxi schreef:

    Haha, ik dacht even te lezen de MINI tijden blijken niet te kloppen..

Posts per onderwerp

Contact

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Reageer op posts in de 'comments' of deel een bericht via Facebook en Twitter! Heb je nieuwstips? stuur naar: mail@miniblog.nl.

Copyright

© 2012 MINIblog.nl | alle rechten voorbehouden. MINIblog.nl is een zelfstandig nieuwsblog over MINI en is op geen enkele manier verbonden met BMW AG of BMW Group Nederland. MINI is een geregistreerd handelsmerk van BMW AG. Het is niet toegestaan artikelen te kopiëren of deze site te framen. Het is niet toegestaan RSS feeds te publiceren zonder onze toestemming. Bij citaten of links altijd MINIblog.nl als bron vermelden.