All

De eerste relatief korte Special Stage voert de deelnemers via enkele smalle wegen door de streek van Cordoba. De route is bezaaid met keien en blinde jumps waardoor de kans op lekke banden gelijk groot is. Peterhansel gaat in de MINI ALL4 Racing als eerste van start. 

In de snelle etappe is het Roma in de MINI die als eerste CP1 bereikt met in zijn kielzog Peterhansel op 9 sec. Derde is Al-Attiyah (+0’20). Robby Gordon is ondertussen 26 minuten te laat gestart aan de eerste etappe. Tijdens de verbindingsroute heeft de Amerikaan enige tijd stil gestaan bij zijn assistentietruck door problemen met de irritrack.

etappe.01

Er zijn veel meer mensen, zoals de Villiers, met problemen op deze etappe van 180 km. Maar het is Nasser Al-Attiyah die met een tijd van 2:21.23 als eerste binnen komt op deze eerste proef. Hij wordt gevolgd op 3 min 34 door teamgenoot Stéphane Peterhansel, die een lekke band heeft gehad. Maar er moeten nog een aantal auto’s finishen dus de overwinning is nog niet zeker. Na 20 minuten staat Nasser al derde. Carlos Sousa komt namelijk binnen en is de nieuwe nummer 1. Terranova staat op 11 seconden tweede met zijn MINI.

78-b

Uiteindelijk wint Sousa de eerste etappe van de Dakar 2014. De MINI’s bezetten de tweede, derde en vierde plek. Vijfde wordt Carlos Sainz. Zesde Peterhansel met achter hem de Pool Holowczyc met de MINI’s. Robbie Gordon heeft gelijk flinke pech en finisht met ruim 2 uur achterstand.

Bron: dakar.com en X-Raid.de

Share →

Posts per onderwerp

Contact

Wij zijn benieuwd naar jouw mening! Reageer op posts in de 'comments' of deel een bericht via Facebook en Twitter! Heb je nieuwstips? stuur naar: mail@miniblog.nl.

Copyright

© 2012 MINIblog.nl | alle rechten voorbehouden. MINIblog.nl is een zelfstandig nieuwsblog over MINI en is op geen enkele manier verbonden met BMW AG of BMW Group Nederland. MINI is een geregistreerd handelsmerk van BMW AG. Het is niet toegestaan artikelen te kopiëren of deze site te framen. Het is niet toegestaan RSS feeds te publiceren zonder onze toestemming. Bij citaten of links altijd MINIblog.nl als bron vermelden.